Външната реклама има ново място за изява

Днес искаме да обърнем внимание на един по-нестандартен отрасъл на външната реклама, а именно автобусни спирки, преобразени в реклами.

Направени проучвания показват, че рекламите по спирките са ефективни, защото дотигат до голям брой потребители - минувачи, автобусни шофьори, пътници и са особено успешни за фирми, които извършват бизнес в близост до рекламната спирка. 

Но не тези обикновени реклами са това, с което искахме да ви занимаем в края на седмицата. Напоследък из големите градове по света се излюпиха едни красиви, спретнати и доста нестандартни спирки, на които направо ти се приисква автобуса да закъснее. Рекламните специалисти са се усетили, че има ли диалог между рекламата и потребителя ефекта се увеличава и са се възползвали доста умело от това си прозрение. 

Ето и няколко примера, които ни карат да мечтаем за такива спирки и по нашите улици. 

 

Как да не обичаш ИКЕА, като ти предлагат уют дори, докато чакаш автобуса.

 

Това е доста подходящо за България, имайки предвид, че и за нас, както и за бразилците футболът е религия.

 

Веригата за фитнес салони Fitness First предлагат безплатно претегляне на килограмите ни като се надяват, че повечето от нас биха се стреснали и изтичали веднага в салона. Дали следващия път като се качите на кантара няма да се сетите именно за Fitness First.

 

В офиса сме големи фенове на така наречените пуканки и настава истинска еуфория като получим пратка с въпросната опаковка. Добре, че PlayStation 2 не са направили тази спирка в Свищов, защото щяхме всеки ден да закъсняваме за работа.

 

Тази спирка със сигурност би била любимото място на всеки при -20 градуса през зимата. Станала знаменитост сред блогърите, решихме и ние да й отдадем заслуженото внимание. 

 

Интерактивните автобусни спирки са и изключително подходящи за обръщане внимание на различни социални въпроси. Тази спирка в Торонто има ключ, с който спирате осветлението, когато нямате нужда от него. Едно добро напомняне за пестене на електричеството - услуга както към джоба, така и към природата. 

 

 

 

17/08/2012

Коментари